Brahms összeg hegedű-zongora szonátája

2023. április 28. 19:30

Kodály Központ

Brahms: G-dúr szonáta, op. 78
Brahms: Á-dúr szonáta, op. 100
Brahms: d-moll szonáta, op. 108
Brahms: Magyar táncok

Hazánk két Kossuth-díjas művésze, Kelemen Barnabás és Balázs János Brahms koncertje a budapesti Cziffra Fesztivál után a pécsi közönséghez is eljut.

Brahms összes hegedű-zongorára írott szonátája, valamint a magyar táncok és a Scherzo a pécsi Kodály Központban 2023. április 28-án lesz hallható és látható a pécsi közönség számára. A koncert egyben élő lemezfelvétel is, mely baklitlemez formájában a Hunnia Records gondozásában jelenik majd meg.

Magyarország két nagy zenei fesztiváljának - a Fesztivál Akadémia Budapest és a Cziffra Fesztivál - alapító művészeti vezetőinek ez lesz az első közös lemeze, melyről így nyilatkoznak:

"Brahms rajongva imádta a cigányzenét, Magyarországi utazásai mellett gyakran titokban is járt hazánkban. Volt egy rejtett lakása Budapesten. A magyar cigányzene temperamentumát, ízvilágát, tüzét belekomponálta a műveibe. Mikor együtt zenélünk érezzük ezt az ősi kapcsot a játékunkban. Abban bízunk, hogy ez átjön és olyan lemezfelvétel készül majd, amit Brahms is szeretett volna hallgatni."
Kelemen Barnabás, Balázs János