+36 70 940 8391 info@fesztivalakademia.hu

3. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny

19 év alatti hegedűsöknek

Aktuális hírek

A Hegedűverseny eseményeiről

Vilde Frang Bartók-Enescu lemeze rangos díjat nyert

Vilde Frang Bartók-Enescu lemeze rangos díjat nyert

A Diapason című francia zenei szaklap Vilde Frang új Bartók-felvételét választotta 2018 legjobb lemezének „versenymű” kategóriában. A „Diapason d’or” (Arany hangvilla) díjat nyert album a Warner Classics gondozásában jelent meg (…)

Ifjú hegedűsök Budapesten

Ifjú hegedűsök Budapesten

Lezárult a jelentkezés a 3. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre. A 8 és 19 év között korosztálynak három korcsoportban meghirdetett versenyen, amelynek zsűrielnöki tisztét idén is Shlomo Mintz tölti be, tizenhárom (…)

Egy legendás tanár élő emlékezete

Fehér Ilona (1901-1988)

A hegedűverseny névadója a Zeneakadémián végezte tanulmányait Hubay Jenő osztályában. Káprázatos szólókarrierje 1918 után indult, gyönyörű hegedűhangját azonban elhallgattatta a háború zaja. 

3. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny

19 év alatti hegedűsöknek

Három korcsoport, több mint ötven jelentkező három földrészről, rangos zsűri a legendás Shlomo Mintz vezetésével. Az összdíjazás 6500 euró. 

A verseny zsűrije

Legendás hegedűművészek és professzorok

A verseny szabályzata

A 2019-es verseny szabályzata, benne valamennyi fontos információval és a részletes versenyprogrammal.  Versenyzők számára kötelező olvasmány! 

Mi jár a jelentkezéshez?

Programcsomag

Fesztiválbérlet

A versenyzők nézőként díjmentesen vehetnek részt a versennyel párhuzamosan futó, a világ hegedűművészeink krémjét felvonultató Fesztivál Akadémia Budapest kamarazenei fesztivál produkcióinak főpróbáin és a vállalkozókedvű fiatalok a fesztivál keretében közreműködhetnek kamarazenei koncerteken is.

Szállás és étkezés

A verseny és mesterkurzus helyszíne, a Hagyományok Házának otthont adó Budai Vigadó kiváló versenykörülményeket biztosít a gyerekeknek, akik számára különdíj ellenében a helyszín közelében kedvező áron elérhető szállást és étkezést biztosítanak a szervezők.

Mesterkurzus

A részvételi díj a versenyprogramon való részvételen túl magában foglal három hegedűórát is, amelyet a versenyzők elismert magyar professzoroktól kapnak, a középdöntőn túljutott versenyzők pedig a zsűri tagjainak mesterkurzusain is részt vehetnek.

Az oldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A folytatással Ön elfogadja a sütik használatát.
Elfogadom