2022-ben is érkezik a Fesztivál Akadémia Budapest

2022. július 15-től 10 napon át mesterkurzusokkal, koncertekkel, kerekasztalbeszélgetésekkel és összeművészeti programokkal várja a művészetbarátokat a 7. Fesztivál Akadémia Budapest (FAB). A fesztivál művészeti vezetői Kokas Katalin és Kelemen Barnabás, akik olyan sztárokkal együtt lépnek színpadra, mint Vilde Frang, Nicolas Altstaedt, Fazil Say, Szergej Nakarjakov és Hagai Shaham,; Jonathan Cohen pedig elhozza magával a világhírű Arcangelo barokk zenekarát is.

A Kokas Katalin-Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár idén is a nemzetközileg elismert szólista barátai köréből hívta meg a művészeket. Közülük többel már, mint régi ismerősökkel találkozhatnak a koncertlátogatók, néhányan most lépnek fel először a fesztiválon.

Az irodalom és a zene szoros összekapcsolódását is bemutató események a város különleges helyszínein mutatják meg, mitől az egyik legizgalmasabb nyári fesztivál a FAB.
Minden nap különleges csemegékre számíthatnak az érdeklődők: a klasszikus örökzöldekből műsoron lesz Beethoven D-dúr hegedűversenye, Bach 3. Brandenburgi versenye, Dvorak nagybőgős Vonósötöse vagy épp Schubert Pisztrángötöse.
A nyitóest már rögtön kihagyhatatlan élménynek ígérkezik: a közönség Bartók Két zongorára és ütőhangszerekre írt szonátáját, valamint Ascher Tamás rendezésében Sztravinszkij A katona történetét.

A közönséget a Zeneakadémián, a BMC-n és a Magyar Zene Házán túl három egésznapos kirándulásra várják a szervezők különleges, budapesti helyszíneken is.

A fesztivál teljes programja és a jegyértékesítés tavasszal várható.

 

További bejegyzések

Mesterkurzus felhívás 2022

Mesterkurzus felhívás 2022

 A Fesztivál Akadémia Budapest  felhívása szólóhangszeresek, vonósnégyesek, egyéb kamarazenei formációk részére. Jelentkezés 2022. április 21-től június 15-ig!  A jelentkezési díj összesen 100€/fő   A fesztivál programjain az aktív és passzív hallgatóknak …

Egyedülálló, hároméves országjáró mesterkurzus sorozat indult

Egyedülálló, hároméves országjáró mesterkurzus sorozat indult

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár, a Fesztivál Akadémia Budapest alapító vezetői egy páratlan léptékű programot indítottak, amely rendkívüli energiákat visz az alap és középfokú zenei oktatásba, jelentős magyar …

Állásfoglalás

Állásfoglalás

Mi a Fesztivál Akadémia Budapest művészeti vezetői, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hiszünk abban, hogy a művészet mindenek felett áll és csakis egységben lehet és érdemes róla gondolkodni. Ebben a …