Madaras Gergely

12 June 2017 22:30 – Széchenyi Spa

Georg Frideric Handel: Water Music

Continuo and conducting: Jonathan Cohen

Madaras Gergely 1984-ben született Budapesten. Mesterdiplomáit a budapesti és bécsi Zeneakadémákon szerezte, fuvola és karmester szakon. 2013 óta a francia Orchestre Dijon Bourgogne zeneigazgatója, 2014 óta a Savaria Szimfonikus Zenekar vezető karmestere. A világ olyan vezető zenekarai élén lépett fel vendégkarmesterként, mint a BBC Szimfonikusok, BBC Filharmonikusok, RAI Szimfonikusok, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestre de la Suisse Romande, a Royal Scottish National, Houstoni, Melbourne-i, Queenslandi szimfonikus zenekarok, a Brüsszeli, Bergeni Wroclawi, Aucklandi és Janácek filharmonikusok, a Scottish Chamber Orchestra, Academy of Ancient Music, Münchener Kammerorchester, London Mozart Players, valamint a szentpétervári Ermitázs Zenekara. Itthon a Magyar Rádió, MÁV, Concerto Budapest, Danubia és BM Duna Szimfonikusok rendszeres vendégkarmestere. Fuvolaművészként is rendszeresen fellép itthon és külföldön egyaránt.

A 2016/17-es évadot mind saját együtteseivel, mind vendégkarmesterként a magyar és orosz repertoár köré építi, a figyelem középpontjába állítva a Bartók-, Kodály- és Dohnányi-évfordulókat. A szezon kiemelt eseményei között szerepel bemutatkozása a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a manchesteri Hallé Zenekar, az Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, a belfasti Ulster Orchestra, a Varsói Filharmonikusok, a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Württembergisches Kammerorchester karmestereként.

Szimfonikus repertoárja mellett operakarmesterként is aktív: 2013-ban a londoni English National Operában debütált. Ezt követően fellépett az amszterdami De Nationale Opera, a svájci Grand Théâtre de Genève, a francia Opèra de Dijon és a Magyar Állami Operaház társulatai élén. A MÁO színpadán az elmúlt évadokban A Varázsfuvola, Figaro Házassága és az Otello előadásait vezényelte; a 16/17-es szezonban a Traviata karmestereként hallhatja a budapesti közönség.